ART AND GALLERY

OPEN AIR KONCERT PÅ FREDERIKSBERG SLOT 28.8.2016

PRESSETEKST

”BRASS & OPERA” koncert på Frederiksberg Slot. Open air.

Det lyder som et musikalskt stunt, og det er det faktisk også når Frederiksberg Slot søndag den 28. august 2016, kl. 1500 danner rammen om en Open Air koncert ”Brass & Opera” med Scandinavian Brass Quintet og sopran Liselotte Dan Schumacker. Liselotte Dan Schumacker har i løbet af sin karriere fået arrangeret en række opera og operettearier for sopran og messingblæsere og har optrådt flere steder med dette særlige repertoire. Eftermiddagens koncertprogram er arrangeret specielt for sopran og brass quintet. Repertoiret spænder over arier fra "La Boheme", "Carmen", "West Side Story" samt musikstykker, der relaterer netop til slottets omgivelser og historie. Publikum vil nemlig også kunne lytte til glade Frederiksbergsange, Zoologisk Haves March, arier af Händels opera ”Rinaldo”, med flere. Det hele kædes sammen af tilhørende historier fortalt af de to konferenciers – Lars Hastrup og Axel Vermehren.

Undervejs byder programmet på musikalske overraskelser.

Liselotte Dan Schumacker er uddannet på musikkonservatorierne i Aarhus og København, samt på "Hochschule für Musik und Theater” i München. I 1988-1995 boede og arbejdede hun i München, bl.a. i operakoret på Bayerische Staatsopera. I 1992 debuterede hun på Operaen i Regensburg. I 1996 gæstede Liselotte Det Nordjyske Operakompagni, og siden er Skandinavien og København blevet platform for en omfattende koncertvirksomhed. Siden 2003 har Liselotte drevet virksomheden ”Fairytalemusic & Opera”. I 2014 stiftede hun sammen med Axel Vermehren kulturarrangementerne ”Barokhalløj på Frederiksberg Slot”.

Scandinavian Brass Quintet består af veletablerede musikere i den internationale musikverden.

Michael Frank Møller på trompet, har blandt andet spillet i London Symphony Orchestra, Det kongelige Kapel, BBC Symphony Orchestra, Singapore Symphony Orchestra og er en meget efterspurgt solist både i Danmark og udlandet.

Karl Husum trompet, er tidligere solotrompet i Singapore Symphony Orchestra og har spillet som gæstesolo-trompetist over hele verden og er nu i DR-SymfoniOrkestret. Han er en meget anerkendt lærer både som klassisk musiker, men også inden for Jazz.

Lasse Mauritzen horn, har spillet som solohornist i Philharmonia i London, samt BBC Symphony Orchestra, Det kongelige Kapel, Underholdningsorkestret og Odense Symfoniorkester. Han spiller kammermusik med de største stjerner blandt andet Martin Fröst, Andreas Brantelid og The Saint Paul Chamber Orchestra.

Lars Hastrup trombone er Danmarks mest benyttede freelance basunist, og har i en årrække spillet i Det kongelige Kapel samt alle professionelle danske orkestre. Han har rejst over hele verden, og var i flere år ansat som solobasunist i Chiles Stats- og Nationalorkester.

Thomas Røisland tuba indledte sin karrierer i det Norske Radio-Orkester, hvor han spillede i 17 år før han kom til DR-SymfoniOrkester. Han blev håndplukket af den italienske dirigent Claudio Abbado til Luzern Festivalorkester, og har desuden spillet med Berliner Philharmonikern, Mahler Chamber Orchestra, adskillige Norske Orkestre, Tenerife Symphony Orchestra samt en række orkestre rundt om i verden. Thomas spiller også en masse kammermusik, med stjerner som Reinhold Friedrich og Stefan Shultz.

Jo – det er en stjernebesætning publikum vil opleve på denne sensommereftermiddag på Frederiksberg Slot.

Koncerten er støttet af Frederiksberg Kommune, Frederiksberg Lokal TV og Erhvervsforeningen Frederiksberg.

Entre: kr. 150,-. Studerende kr. 100,-.

Billetter skal bestilles på e-mail: axel.v@mail.tele.dk eller på telefon 24 47 27 50.

Nyeste kommentarer

24.10 | 09:01

Hej! Jeg har en lille bog med titlen "Tegn cirkler i sandet" af Paul Vermehre...

16.09 | 08:54

Kære hr. Axel Vermehren, jeg købte et billede af din far Martin Vermehre...

01.08 | 09:36

Vi har købt et sommerhus på Bornholm, hvor er maleri af klitter og vand fu...

28.05 | 16:59

Noget som mig