MENU

MIN TIDSLINJE

MIN DAGBOG

1953.

Flytter vi fra Rævegade i Nyboder til Overgaden Oven Vandet 64 på Christianshavn, som er en del af Søkvæsthuset.


1959.

Min første skoledag på Østersøgades Gymnasium.


1965.

Er jeg sammen med min far til min første fodboldlandskamp i Københavns Idrætspark mellem Danmark og Sverige. Ole Madsen og Ole Sørensen scorede de to danske mål. Kampen endte 2-1 til Danmark.


1968 - 1972.

Billedkunstneruddannelse på Kunstakademiet underprofessor Ove Malmborg Haase (1894 - 1989) og kunstmaleren Mogens Ziegler (1905 - 1983).


1969.

Vinder kunstnerkonkurrence på Kildegård Gymnasium i Gentofte.


1970.

30. juni.

Afgår fra Kildegård Gymnasium med Realeksamen.


August.

Mit vindermaleri ophænges op i aulaen på Kildegård Gymnasium i august. Det mæler 240 x 240 cm. Se billedet her.


Fra midten af august til slutningen af september arbjeder jeg som landbrugsmedhjælper på Fuglebjerg Gård, hvor min gudfader var godsejer.


1. oktober indkaldes jeg til 4. Rekrytkompagnig til aftjening af min værnepligt en Kongelige Livgarde i Sandholmlejren. 


1971.

1. januar.

Overføres fra Sandholmlejren till tjeneste i E-specialdelingen under Østre Landsdelskommando med tjenstested på Bådmandsstræde Kaserne.


1972 - 1977.

Uddannelse i design og markedsføring inden for reklamebranchen samt uddannelser som kok og tjener.


1972.

I perioden februar til august er jeg på Infanteriets Befalingsmandsskole i Sønderborg.


1974.

Indgår ægteskab med Herdis Petersen i Sønderborg.


Jeg udnævnes til oversergent.


Flytter jeg i rækkehus i Avedøre Stationsby til adressen Bødkerporten 12. En  helt nyt byggeri der endnu ikke er færdigbygget da vi flytter ind..


1977.

1. september.

Indtræder jeg på Hærens Officersskole  på Frederiksberg Slot.


1978.

8. april.

Min datter, Vibeke kommer til verden.


1979.


1. september udnævnes jeg til sekondløjtnant af B-linien.


1981.

Jeg separeres og skilles.


1983.

Udnævnes jeg til løjtnant af B-linien.


1985.

Indgår ægteskab med Merete Jensen.


Køber lejligheden Bülowsvej 44, st tv, 1870 Frederiksberg på 149 kvm.


Jeg udnævnes til premierløjtnant af linien.


Min søn Lars kommer til verden den 11. oktober.


1988.

Tiltræder som Chefen for Den Kongelige Livgardes adjudant.


Designer en ny indgangsfacade til Den Kongelige Livgardes kaserne i Gothersgade. Se her.


Min datter Louise kommer til verden den 19. december.


1989 - 1999.

Instruktør og koreograffor Gladsaxe Pigegarders Harmoniorkester i eksercits og tattoo. Opnåede her 5 danske og et nordisk mesterskab i tattoo for harmoniorkestre.


1989 - 2008.

Bestyrelsesmedlem i ejerforningen på Bülowsvej 44 frem til 1992. Herefter ejendomsinspektør i ejendommen.


1991 - 2001.

Træner og holdleder i KB for drengehold.


1.10.1994 - 31.5.2013

Tjenestegørende på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot indledningsvis som lærer i offentlig forvalltning, fra 2003 som personelofficer, fra 2007 som leder af Personel- og Kursuselementet og fra 2010 som leder af Garnisonselementet, bl. a. med ansvar for sikkerhed.


Fra 1994 medlem af Komiteen til Frederiksberg Slots Forskønnelse under ledelse af Grev Flemming af Rosenborg og senere Hans Kongelige Højhed Prins Joachim. Nogle af mine opgaver omfattede rådgiv-ning i forbindelse med udviklings-, restaurerings- og vedligeholdelsesprojekter på Frederiksberg Slot.


1996.

Idemanden til Hærens Officersskoles Personaleforening, der oprettes samme år. Jeg var formand fra samme år.


1997.

Den 5. maj meddeles jeg efter ansøgning navneændring til min moders fødenavn, Vermehren. Herefter Axel Vermehren.


1998.

Indstillet og nomineret af Frederiksberg Slot til modtagelse af Frederiksberg Kommunes kunstnerpris.


2001 -.

Opretter min egen virksomhed "Art and Gallery” v/Axel Vermehren.Du kan læse mere om de mangeartede kunstner- og designeropgaver jegudførerher.


2004 - 2019

Specialrundviser på Frederiksberg Slot.


2008 -2013.

Er Hærens Officersskoles repræsentant i Frederiksberg Kommunes Slotskreds. Det første møde afholdes på Frederiksberg Slot. Efter pensioneringen i 2013, er jeg fortsat med i slotskredsen, som galleriejer.


2009 - 2010.

Designer 2 mindeplader til Frederiksberg Slot/Hærens Officersskole over faldne linjeofficerer i international tjeneste siden 1948. Se dem her.


Designer 6 speciallamper til Frederiksberg Slot. Se dem her.


2009 - 2013

Deltager i adskillige konkurrencer i riffelskydning, herunder Danmarksmesterskaberne.


2010.

Er initiativtager til og udstillingsleder på Frederiksberg Slot for kunstmaleren Mathilde Fengers malerier fra de danske styrkers udsendelse i Afghanistan.


2010 -2013.

Ide og stifter af Hærens Officersskoles Skyttelaug under Hærens Officersskoles Idrætsfor-ening.


2010 - 2019.

Medlem af Frederiksberg Erhvervsforening.


2011.

I samarbejde med direktør og kulturentreprenøren Dorthe Foged og Frederiksberg Slot arrangerede jeg kammermusikfestival på slottet. Den første koncert blev gennemført fredag den 10. juni kl. 1930 og den sidste sluttede mandag den 13. juni kl 2200.


2011 - 2013.

Opretter sammen med Michael Engelbrecht foreningen Opera Frederiksberg. Er formand i foreningen fra 2012 til 2013. Stopper i foreningen med baggrund i kassererens håndtering af tilskud.


2013 -.

Anvendes som guide på Frederiksberg.


2013 - 2014.

Medlem af Frederiksberg Rotary Klub. Herefter innerweel.


2014.

29.maj .

Udfører og Afleverer jeg et oliemaleri - et portræt af kaptajn Christian Jørgen Grundt Damholt, der faldt i Afghanistan under sin udsendelse i 2007. Projektet varstøttet af Hjemmeværnsfonden. Portrættet hænger på Hjemmeværnsskolen i Nymindegab.


2014 - 2018.

Ansat som registrator af Hærens Officersskoles og Frederiksberg slot arte factor.


2014 - 2019.

Opretter og arrangerer eventen "Barokhalløj på Frederiksberg Slot" med sopran Liselotte Dan Schumacker. En historisk rejse på Frederiksberg Slot med historien og datidens musik koblet sammen.2014 - .

Ansat som eksamenstilsynsleder og vagt på CBS, IT-Universitetet, Københavns Universitet, Hærens Officersskole og Søværnets Officersskole.


2015.

10. marts

FERNISERING PÅ KØBENHAVNS RÅDHUS.

Var jeg  af Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler,inviteret til åbning og fernisering af kunstmaleren Mathilde Fengers 14 billeder om hjemmeværnets dagligliv i Københavns Rådhushal. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary deltog i åbningen. God hvidvin og fede rådhuspandekager.


3. juni.

OVERVÆRER PREMIEREN PÅ REVYPERILER PÅ RESTAURANT HARMONIEN I RØDVIG.

Revyholdet bestod af Kasper D. Gattrup, Christine Gaski, Anne Karin Broberg og Max Hansen.

Max Hansen står igen i spidsen for en revy præget af god gammel dansk nostalgi, og ved premieren på Revyperler 2015 i Rødvig kunne man se og høre en fyldt teatersal synge med på det klassiske revyreper-toire. Lige fra ”Fandens Oldemor” og ”Gyngerne og Karrusellen” til ”Kys Hinanden” og et klassisk Osvald Helmuthpotpourri.

Max Hansen udtrykte efter premieren bl. a. "Det bliver skønt at skulle lave resten af sommeren. Vi kan mærke, at publikum elsker nostalgien, og at de bliver glade, når de hører de gamle sange. Folk synger jo med", sagde Max Hansen efter forestillingen, hvor han og holdet – som han har håndplukket – fejrede den veloverståede premiere.

Foruden Max Hansen stod Anne Karin Broberg, Christine Gaski og Kasper D. Gattrup for underholdningen på scenen, mens revyen nu har fået en ny direktør.

En super festlig og morsom oplevelse med en dejlig middag og et flot nachspiel, hvor Liselotte sang nogle operaarier for selskabet.


30. juli

KONCERT PÅ BLOMSTEN.

"Blomsten" i Lille Strandstræde nr. 5lagde for 3. år i træk sin hyggelige cafe til denne sommers operaaften med titlen "OPERAHALLØJ CON AMORE".

Det blev en fantastisk dejlig aften og en oplevelse for de ca. 50 fremmødte publikummer. Et super program Liselotte og Knud Rasmussen havde sammensat i to afdelinger. Blandtpublikummerne fandtes bl. a. den store danske kunstner Jens Birkemose (Erik Satie elsker), samt etnorsk selskab, der var blevet i København for at høre koncerten.

Kunstnerne, sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Knud Rasmussen, førte publikum igennem en række arier fra operaens og operettens verden, i et sandt halløj, hvor publikumblev inddraget i Drikkesangen fra "La Traviata".

Efter koncerten blevoriginalplakatenauktioneret bort. Den endte i Norge.8. september.

En fantastisk italiensk gallamiddag på Restaurant Fabio. Liselotte sang 2 afdelinger italienske arier for gæsterne, der bl. a. omfattede Statsministeren og frue, Lars Barfod og frue, Hans Henrik Palm, Sangerinden Nanna Lüders Jensen, Direktøren for Admiral hotel Søren Anker-Ladefoged og frue, samt mange andre. En super lækker italiensk middag indledt med vinsmagninger, østers, champagne og modeshow. Alle vine hentet hjem fra restaurantens egne vindistrikter i Italien.

Jeg havde malet en takkegave til Fabio (chefen for restauranten). Den kan ses her.


28. oktober.

Deltager sammen med Liselotte i MARKERING AF PEDER TORDENSKIOLDS 325 ÅRS JUBILÆUM.

Siden 1972 har Selskabet Danske Tordenskiold-Venner markeret dagen på festlig måde. I år helt specielt. Den 28. oktober ville Peder Tordenskiold have været fyldt 325 år. En meget smuk og højtidelig festguds-tjeneste blev gennemført i Holmens Kirke, hvor der afslutningsvis var kranselægning ved Tordenskiolds sarkofag (billedet til højre). Til festgudstjeneste havde Jacob Lorentzen og Ditte Steensballe skrevet en Tordenskioldskantate, som blev uropført under festgudstjenesten.

Efterfølgende blev vi kørt i bus til Søofficersskolen på Holmen, hvorde ca. 200 gæster overværede taler, musik og ikke mindst overrækkelsen af Tordenskiold-Prisen 2015. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen overrakte prisen, der i årblev tildelt Frømandskorpset.

Liselotte og jeg deltog som broder Sørens gæster En dejlig eftermiddag.


25. november.

For 13. gang deltog jeg i Frederiksberg Kommunes Slotskredsmøde.  Over 100 engagerede og debatlystne aktører mødtes onsdag eftermiddag og aften på musikkonservatoriet for at drøfte kultur- og fritidslivets betydning for den lokale identitet, byen som destination og attraktivt sted at bo.

Borgmester Jørgen Glenthøj var vært for mødet, og han var glad for det store engagement, som debatten viste:

”Det var en meget spændende debat om byens kultur og fritidsliv, og jeg er glad for de mange gode input og det store engagement i byens udvikling. Slotskredsmøderne har endnu en gang vist deres store værdi – de er født ud af ønsket om at udvikle byen i fællesskab, og Slotskredsen er med til at kvalificere den retning, Frederiksberg skal tage.”

Slotskredsmøderne er et syv år gammelt netværk, hvor en lang række af byens aktører mødes til inspiration og debat om byens udvikling. Netværket er opkaldt efter det allerførste møde, der fandt sted på Frederiksberg Slot i 2008.


2016 - .

Opretter og arrangerer eventen "Brass & Opera i Frederik VI´s fodspor" sammen med Fairytale Music & Opera. En historisk og musikalsk oplevelsestur med kanalrundtur i Frederiksberg Have.


2018.

11. april.

For 10. år i træk og 20.  gang i alt, deltager jeg i Frederiksberg Kommunes Slotskredsmøde. På det møde var temaet "Metro og Byliv på Frederiksberg". Et fantastisk godt og livligt møde, der blev gennemført på Frederiksberg Gymnasium. Flere af os besøgte metroen på Aksel Møllers Have og fik her et rigtig godt billede af metrobyggeriet, og hvor stort et projekt det egentligtalt er.

Selve mødet blev indledt med Borgmester Jørgen Glenthøjs fine indledning, hvorefter han gav ordet til Metroselskabets direktør Henrik Plougmann, der foralt om metroens betydning for byudvikling og branding. Der blev også gennemført en paneldebat med toneangivende repræsentanter fra Frederiksbergs kultur-, uddannelses og erhvervsliv, som kom med overvejelser omkring byens udvikling og de muligheder, som øget tilgængelighed og et større flow af mennesker giver.

Som altid bød Slotskredsmødet også på rige muligheder for at pleje vores Frederiksbergnetværk.


25. august.

Liselotte og jeg var med Livgardens Officersforening til rundvisning på Nordisk Film. Det blev en dejlig aften, hvor jeg atter så mine kolleger gennem ca. 40 år. Vi indledte med at se verdens første spillefilm på 11:28 minutter med titlen ”Løvejagten”. Utrolig film. Herefter fik vi forevist scene 2, 3 og 4, og fik historierne om optagelserne til ”Lykkehjulet” og mange andre TV-serier. Rundvisningen afsluttedes med et meget lækkert traktement i Nordisk Films Marketenderi. Aftenen blev afsluttet i den super lækre lille biograf, hvor vi så Nordisk Films nyeste skud på stammen ”Krigen”, der varer 2 timer (uden reklamer).Filmen har først premiere den 10. september 2015. Et utrolig godt filmet og skildret drama, der er nærværende og flot dokumentarisksat opog udført. Flere af min tidligere kadetter er med i filmen, da instruktøren Tobias Lindholm bl. a. har brugt veteraner som aktører. Efter filmen drøftede vi dens indhold, nærvær og dokumentarismen i den. Flere af mine officerskolleger, har bl.a. været udsendt på disse missioner. Filmen fik megen ros.

Et kort resume af filmen hentet fra Kino.dk:


18. september. 

Færdiggør jeg min blyamtstegning efter Johan Vermeer oliemaleri "Pige med perleørering".


15. oktober.

Deltager jeg i Frederiksberg Kommunes Erhvervskonference på Codanhus.

To fremragende oplægsholdere, Lektor Mogens Bjerre (CBS) indledte med et oplæg om Detailhandlen på Frederiksberg. Han efterfulgtes af Administrerende direktør i Wonderful Copenhagen Mikkel Aarø-Hansen, hvis oplæg handlede om turisme på Frederiksberg.

Oplæggene blev fulgt op af 3 sessions med emnerne: Byudvikling og detailhandlen på Frederiksberg, Vækst og jobskabelse inden for detailhandel og turisme og det lokale turismearbejde på Frederiksberg. Aftenen afsluttedes med overrækkelsen af Frederiksberg Virksomhedspris og Frederiksberg Erhvervspris efterfulgt af en superfin buffet og networking. Der deltog 103 erhvervsledere fra Frederiksberg.2019


Næstformand i Musikernes 100 Mands Forening 2019 -