ART AND GALLERY

Fotoalbum

Et antal krus fra Søholm Keramikfabrik på Bornholm har jeg dekoreret med et lille maleri af Dybbøl Mølle. 
1978.
Et antal krus fra Søholm Keramikfabrik på Bornholm har jeg dekoreret med et lille maleri af Dybbøl Mølle. 1978.
Kakkel fra Store Kongens Gade Fajancefabrik fra 1738. Se historien på hjemmesiden: http://www.frederiksbergslot-frbslot.dk/62564456
2004.
Kakkel fra Store Kongens Gade Fajancefabrik fra 1738. Se historien på hjemmesiden: http://www.frederiksbergslot-frbslot.dk/62564456 2004.
På et kursus på Royal Copenhagen for porcelænsmaling, malede jeg dette fad i megamusel.
Fadet er fra serien hvid halv blonde/Royal Copenhagen.
På et kursus på Royal Copenhagen for porcelænsmaling, malede jeg dette fad i megamusel. Fadet er fra serien hvid halv blonde/Royal Copenhagen.

På denne side ses to af de porcelæns- og keramikske malerarbejder jeg har udført. I 1979 fik jeg til opgave at udarbejde motivet fra Dybbøl Mølle. Mit hold på Officersskolen blev benævnt hold Dybbøl, hvilket var årsagen. Designet blev lavet på Søholms ølkrus, som en naturlig del af vores kulturelle sammenhold. 

I 2004 blev Pandekagekøkkenet på Frederiksberg Slot istandsat. En istandsættelse der var bekostelig og utrolig interessant.
I forbindelse med restaureringen måtte Nationalmuseets Bevaringsafdeling sikre fliserne samt nedtage en større mængde fliser, hvor vedhæftningerne til baggrunden ikke længere var pålidelig. Efter at de bærende konstruktioner i rummet igen var styrket, blev fliserne atter sat op, nøjagtigt hvor den enkelte var blevet taget ned. Et arbejde som var meget krævende, da alle fliser med deres skævheder skulle tilbage på samme plads og med den samme afstand til de øvrige som tidligere. Store Kongens Gades Fajancefabrik har udført disse unikke kakler. Enkelte måtte erstattes, og man fandt ca. 40 kalker der har været placeret på Frederiksberg Bredgade indtil Frederiksberg Rådhus skulle opføres. Det betød at 10 kakler var til over. Jeg fik til opgave at designe et minde til evighed af disse kakler. Den enkelte kakkel er lagt i en kalkmørtel og fuget, i en indramning af mahogni. Kaklerne er udleveret til personer som har ydet en ekstraordinær indsats for bevarelsen af Frederiksberg Slots historiske aner, herunder arbejdet intensivt for bevarelsen af de gamle restaureringsmetoder. Skolechefen, oberst Eigil Schjønning syntes derfor at jeg ved afskedigelse den 31. maj 2013, skulle have en sådan, uden måske at vide, at det er mig der har udført arbejdet med dem.
Hendes Majestæt Dronningen modtog den første kakkel ved genindvielsen af pandekagekøkkenet. Læs mere her

Tallerken er udført på Den Kongelige Porcelænsfabrik, hvor jeg i marts 2013 gennemførte et mindre kursus om det musselmalede stel.
Jeg fortalte blandt andet eleverne om hvorfra det musselmalede stammer og fortalte her også om Store Kongens Gades Fajancefabrik (1722-1772). Det er her kimen lægges til Den Kongelige Porcelænsfabrik. 

Nyeste kommentarer

24.10 | 09:01

Hej! Jeg har en lille bog med titlen "Tegn cirkler i sandet" af Paul Vermehre...

16.09 | 08:54

Kære hr. Axel Vermehren, jeg købte et billede af din far Martin Vermehre...

01.08 | 09:36

Vi har købt et sommerhus på Bornholm, hvor er maleri af klitter og vand fu...

28.05 | 16:59

Noget som mig