BAROKHALLØJ PÅ FREDERIKSBERG SLOT

”BAROKHALLØJ PÅ FREDERIKSBERG SLOT”

Vi besøger også den kongelige lejlighed. Foto: Jeanette Hougaard

Særrundvisning og operasoirée på Frederiksberg Slot.

Arrangementer for 2020 er aflyst på grund COVID-19.

Har Du været inden for på Frederiksberg Slot før?

Hvis ikke, så kom med på denne unikke rejse inden for murerne og få en historisk og kunstnerisk oplevelse og lyt til den klassiske opera fra tiden som kongeslot til officersskole.

Frederiksberg Slot har inden for de sidste år gennemgået en meget smuk restaurering og istandsættelse. Jeg, der har været ansat på slottet igennem mere end 20 år, er specialrundviser på slottet. Under denne unikke rejse i gennem tiden tages publikum med på en helt speciel rundvisning, der bl.a. omhandler de istandsatte historiske gemakker. Under rejsen fortæller jeg om deres historie, hvordan de i dag er istandsat, men jeg fortæller også hvem der har boet der, og særligt om de kongelige kvinders tilknytning og ophold på slottet. Jeg glemmer ikke Dronning Louise (FR IV droning), Anna Sophie Reventlow (FR IV 2. dronning), Dronning Caroline Mathilde og Enkedronning Juliane Marie og ingen er glemt. Til historien om restaureringerne hører man om de fine resultater, der måler sig med fortidens håndværkere og kunstneres. Jeg fortæller også, hvordan jeg selv har fået lov til at sætte mit lille historiske præg på slottet.

Rejsen går bl. a. igennem Mindehallen, Marskalstuen, Rosen, De Kongelige gemakker, Det Kinesiske værelse, udsigten fra toppen af slottet, badeværelset, Slotskirken og tekøkkenet og slutteligt Riddersalen - alt - hvert gemak med sin særlige og spændende historie. En historie, der rækker langt ud over Frederiksberg Slot.

Samtidig rejser vi tilbage i historien for at se på kunstværkerne på loft-malerierne (plafondmalerierne), dørstykkerne, og på malerierne, hvor hver har deres lille historie. Hertil suppleres med bl. a. historierne om de særlige personer som satte deres præg på slottets unikke gemakker, fra de første spadestik i 1699 til i dag. En spøgelseshistorie eller to er der også blevet plads til.

Særrundvisningen slutter i den fantastisk smukke Riddersal, hvor pub-likum kommer til at nyde den klassiske musik, som også hører til tidens og slottets historie. Sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Knud Rasmussen optræder med en operasoirée med titlen "Barokhalløj" - og således sammenkædes historie og musik til stedet, med den samlede titel "Barokhalløj på Frederiksberg Slot". 
 
Joh - der er rigtig barokhalløj på slottet.

Jeg starter kl. 1655 i slotsgården. Hele arrangementet varer ca. 4½ time og der vil undervejs på rundvisningen blive serveret en forfriskning.

Der er mange trapper, så godt gåfodtøj er en fordel. 

Parkering: Kan ske i slotsgården uden beregning.

Entré:

Arrangement med særrundvisning og musik koster kr. 225,- kr. pr. person.

For at sikre sig plads, skal tilmelding ske til:

Axel.v@mail.tele.dk eller mail@textilservice.nu eller på telefon 24472750.

Max 35 pladser

Arrangementet støttes af Frederik Kommune.

 

 

Musik i Riddersalen. Foto Jeanette Hougaard.

Nye datoer for 2020 er under planlægning.

Hvis Du/I vil med på maillisten, så i får vores nyhedsbrev så kontakt mig på

axel.v@mail.tele.dk

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Hans Erik Larsen | Svar 01.08.2017 12:30

Hej Axel.
vil lige hør om der er flere pladser til den 24/8 og om der er med øl smagning.

md venlig hilsen

Hans Erik

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.07 | 08:43

Hej Henning. Tak for din besked. Det nemmeste er ved at sende mig et billede af maleri og data. så ordner jeg det. Send mig en mail på axel.v@mail.tele.dk
Vh AV

...
24.07 | 17:54

jeg har et maleri af S. Vermehren, som ikke er på listen, hvordan får man billedet på denne side, eller for den sags skyld på wikipedia? billedet forstiller en

...
23.10 | 17:45

Hej Axel Vermehren. Jeg er særdeles glad for at vide dette- har gennem lang tid søgt efter et motiv som dette. Vil gerne snakke med dig,22524862.Hilsen Ingolf.

...
23.10 | 16:27

Så vidt jeg ved, hænger maleriet på Stanens Museum for Kunst.
Mvh
Axel Vermehren

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE