Historie og fotoalbum

Martin Vermehren - Parti fra Dragør - Olie på lærred

Martin Vermehren - Parti fra Hjarnø - Olie på lærred

Martin Vermehren - Kanalparti - Olie på lærred - 58 x 78 cm

Martin Vermehren - Bondegård syd for Husum, Sydslesvig - Olie på Lærred - Sign. M. Vermehren -

Martin Vermehren - Landskab med bygninger - Sign. M. Vermehren - Olie på lærred - 42 x 49 cm. (52 x 60) cm.

Martin Vermehren

Martin Vermehren blev født den 6. september 1907. Hans dødsdato kender jeg på nuværende tidspunkt ikke, men han dør så vidt jeg ved i 1991. Han var den yngste søn ud af tre. Hans forældre var maleren Sophus Vermehren og malerinden Yelva Vermehren.

En af min oldefars sønner, Frederik Vermehren (1823-1910), blev maler og professor ved Kunstakademiet i København. To af hans sønner, Sophus (1866-1950)  og Gustav, blev også malere. Sophus giftede sig med Yelva Bock (1878-1980), der var vokset op i købmandsfamilie på Kongens Nytorv. Parret bosatte sig i 1901 på Frederiksberg, vor deres tre sønner, Christian, Emil og Martin kom til verden og voksede op. Ægteskabet holdt ikke og Sophus flyttede fra lejligheden på Frederiksberg til Dragør. Sønnerne blev forsat opdraget af Yelva. Hun flyttede senere til Dragør med de to yngste sønner Emil og Martin. Både Emil og Martin var gode malere, men begge interesserede sig for lægevidenskaben og blev begge læger. Martin var meget interesseret i medicinsk forskning og blev anerkendt som banebrydende inden for bl. a. behandlingen af gigtsygdomme samt fremstilling af hormoner.  Begge sønnerne interesserede sig yderligere i sundhedsproblematikken i Sydslesvig, idet der ved 2. Verdenskrigs afslutning herskede ufattelig nød med tusinder af flygtninge og mangel på alle livsfornødenheder. I denne situation førte en indsats fra mange forskellig sider til, at lægebrødrene Emil og Martin Vermehren kunne åbne deres første polioklinik i Flensborg under ”Dansk Sundhedstjeneste for Sydslesvig”. Stiftelsen fandt sted på Kong Christian d. X. fødselsdag d. 26. september 1945. Herefter tog udviklingen hurtigt fart, og der oprettedes poliklinikker over hele landsdelen med 17 distriktssygeplejersker samt et sygehus i Flensborg med 162 senge. I 1948 var arbejdet blevet så omfattende, at Dansk Sundhedstjeneste måtte have hjælp og derfor overgav ansvaret til Dansk Røde Kors. Efterhånden normaliserede forholdene sig, og i 1955 kunne poliklinikkerne og hospitalsafdelingerne nedlægges. I 1960 overtog Dansk Sundhedstjenesten igen organisationen. I dag tilbyder Dansk Sundhedstjeneste moderne sundhedsydelser svarende til de ydelser, der kan forventes i kommunal sammenhæng i Danmark.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Leif Guldbech | Svar 28.01.2016 13:38

Har lige opdaget denne hjemmeside. Jeg har for mange år siden udført en hel
del arbejder for Martin Vermehren, altid gæstfri, spiste frokost hvor også hans
mor

Axel Vermehren 01.02.2016 10:15

Tusind tak for denne fine historie. Der er en dejlig historie og supplement til min familiehistorie. Skriv gerne på mail Axel.v@mail.tele.dk.
Vh
Axel Vermehren

Leif Guldbech 28.01.2016 15:35

og bror var tilstede. Martin kunne tale længe specielt om den franske
revulotion og tiden derefter. Jeg har to malerier udført af Martin med
motiver fra Dragør.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.07 | 08:43

Hej Henning. Tak for din besked. Det nemmeste er ved at sende mig et billede af maleri og data. så ordner jeg det. Send mig en mail på axel.v@mail.tele.dk
Vh AV

...
24.07 | 17:54

jeg har et maleri af S. Vermehren, som ikke er på listen, hvordan får man billedet på denne side, eller for den sags skyld på wikipedia? billedet forstiller en

...
23.10 | 17:45

Hej Axel Vermehren. Jeg er særdeles glad for at vide dette- har gennem lang tid søgt efter et motiv som dette. Vil gerne snakke med dig,22524862.Hilsen Ingolf.

...
23.10 | 16:27

Så vidt jeg ved, hænger maleriet på Stanens Museum for Kunst.
Mvh
Axel Vermehren

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE