Min dagbog som kunstner, designer og eventmanager
28. oktober 2015

MARKERING AF PEDER TORDENSKIOLDS 325 ÅRS JUBILÆUM.

Siden 1972 har Selskabet Danske Tordenskiold-Venner markeret dagen på festlig måde. I år helt specielt. Den 28. oktober ville Peder Tordenskiold have været fyldt 325 år. En meget smuk og højtidelig festgudstjeneste blev gennemført i Holmens Kirke, hvor der afslutningsvis var kranselægning ved Tordenskiolds sarkofag (billedet til højre). Til festgudstjeneste havde Jacob Lorentzen og Ditte Steensballe skrevet en Tordenskioldskantate, som blev uropført under festgudstjenesten.

Efterfølgende blev vi kørt i bus til Søofficersskolen på Holmen, hvor de ca. 200 gæster overværede taler, musik og ikke mindst overrækkelsen af Tordenskiold-Prisen 2015. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen overrakte prisen, der i år blev tildelt Frømandskorpset.

Liselotte og jeg deltog som broder Sørens gæster. En dejlig efterårsdag i dejligt og smukt vejr.

Link til Selskabet DANSKE TORDENSKIOLDS-VENNER

8. september 2015

ITALIENSK GALLAMIDDAG PÅ RESTAURANT FABIO PÅ FREDERIKSBERG.

En fantastisk italiensk gallamiddag på Restaurant Fabio. Liselotte sang 2 afdelinger italienske arier for gæsterne, der bl. a. omfattede Statsministeren og frue, Lars Barfod og frue, Hans Henrik Palm, Sangerinden Nanna Lüders Jensen, Direktøren for Admiral hotel Søren Anker-Ladefoged og frue, samt mange andre. En super lækker italiensk middag indledt med vinsmagninger, østers, champagne og modeshow. Alle vine hentet hjem fra restaurantens egne vindistrikter i Italien.

Jeg havde malet en takkegave til Fabio (chefen for restauranten). Den kan ses her. 

25. august 2015

RUNDVISNING OG FILMFOREVISNING PÅ NORDISK FILM.

Liselotte og jeg var med Livgardens Officersforening til rundvisning på Nordisk Film. Det blev en dejlig aften, hvor jeg atter så mine kolleger gennem ca. 40 år. Vi indledte med at se verdens første spillefilm på 11:28 minutter med titlen ”Løvejagten”. Utrolig film. Herefter fik vi forevist scene 2, 3 og 4, og fik historierne om optagelserne til ”Lykkehjulet” og mange andre TV-serier. Rundvisningen afsluttedes med et meget lækkert traktement i Nordisk Films Marketenderi. Aftenen blev afsluttet i den super lækre lille biograf, hvor vi så Nordisk Films nyeste skud på stammen ”Krigen”, der varer 2 timer (uden reklamer). Filmen har først premiere den 10. september 2015. Et utrolig godt filmet og skildret drama, der er nærværende og flot dokumentarisk sat op og udført. Flere af min tidligere kadetter er med i filmen, da instruktøren Tobias Lindholm bl. a. har brugt veteraner som aktører. Efter filmen drøftede vi dens indhold, nærvær og dokumentarismen i den. Flere af mine officerskolleger, har bl.a. været udsendt på disse missioner. Filmen fik megen ros.

Et kort resume af filmen hentet fra Kino.dk:

Resumé:

Det danske drama 'Krigen' handler om soldaten Claus. Han er kompagnichef og udstationeret i Helmand i Afghanistan. På en rutinemission bliver Claus og hans mænd fanget i en farlig situation, og Claus tvinges til at træffe en afgørende beslutning.

For at redde en såret soldat, vælger han at bombe området, så en helikopter kan komme hurtigere frem. Men i ruinerne finder man dræbte kvinder og børn.

Efterfølgende vender han hjem til Danmark, til sin kone og tre børn, med en anklage for en krigsforbrydelse hængende over hovedet.

Filmen instrueres af 
Tobias Lindholm , der også står bag  Kapringen . I hovedrollen som den pressede kompagnichef ses  Pilou Asbæk .

15. August 2015

TIL GADEFEST I BYHAVN.

Hansen Is og Z-WAY i Nyhavn 42 A og B, gennemførte sin årlige gadefest på den pæne side i Nyhavn, hvor Liselotte og jeg var inviteret med. Det blev en uforglemmelig aften med rigtig mange indenlandske og udenlandske deltagere. Der var samlet ca. 100 mennesker. Z-WAY ejes af Camilla af Rosenborg, så der var også lidt royal deltagelse. Liselotte var inviteret til at synge en række arier fra operaens og operettens verden. En super dejlig aften.

Fotografiet er taget af mig Axel Vermehren. Liselotte gør sig atter klar til en udendørs koncert.  

30. Juli 2015

KONCERT PÅ BLOMSTEN

"Blomsten" i Lille Strandstræde nr. 5 lagde for 3. år i træk sin hyggelige cafe til denne sommers operaaften med titlen

"OPERAHALLØJ CON AMORE".

Det blev en fantastisk dejlig aften og en oplevelse for de ca. 50 fremmødte publikummer. Et super program Liselotte og Knud Rasmussen havde sammensat i to afdelinger. Blandt publikummerne fandtes bl. a. den store danske kunstner Jens Birkemose (Erik Satie elsker), samt et norsk selskab, der var blevet i København for at høre koncerten.  

Kunstnerne, sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Knud Rasmussen, førte publikum igennem en række arier fra operaens og operettens verden, i et sandt halløj, hvor publikum blev inddraget i Drikkesangen fra "La Traviata". 

Efter koncerten blev originalplakaten auktioneret bort. Den endte i Norge.  

På fotografiet ses fra højre det norske par (Andreas og Margit Hygen) der købte plakaten, Liselotte Dan Schumacker, Knud Rasmussen  og undertegnede. Foto: Søren Konradsen.     

Søndag d. 5. juli 2015

SOMMERKONCERT I NORDSJÆLLAND 2015.

Deltager i Sommerkoncert i Nordsjælland 2015, hvor Liselotte gennemfører en super koncert i Søborg Kirke i Græsted. K irkens fantastiske historie og en fyldt kirke dannede en dejlig ramme om koncerten, der indeholdt musik af bl. andre G. F. Händel, W.A. Mozart og G. Puccini.

Hør W.A. Mozarts arie fra operaen "Figaros bryllup", "Deh vieni, non tardar (Rosenarien)" her .

Læs historien om Søborg Kirke i Græsted her. 

På billedet til højre synger Liselotte arien, akkompagneret af organist og pianist Henning Nielsen. Foto: Axel Vermehren.  


15. - 16. juni 2015

KONCERT PÅ HINDSGAVL SLOT FOR KAPTAJN I.P. JESPERSENS 119. SUNDHEDSSTÆVNE.

Mine første feriedag uden for København siden 2007, blev afholdt på Hindsgavl Slot sammen med Liselotte og hendes pianist Jan Overgaard. Liselotte og Jan var blevet engageret til at optræde under  Kaptajn I.P. Jespersens 119. Sundhedsstævne.

En super oplevelse på dette meget gamle slot med en fantastisk historie. Fremragende dobbeltværelse og en super lækker og veltilberedt menu aften og morgen brunchen. Et dejligt feriedøgn.

Foto: Axel Vermehren


Onsdag 3. juni 2015

TIL PREMIERE PÅ REVYPERLER 2015 PÅ RESTAURANT HARMONIEN I RØDVIG .

Liselotte og jeg var inviteret til premiere på Revyperler 2015 på Restaurant Harmonien i Rødvig. En rigtig dejlig aften blev indledt med en fantastisk lækker middag efterfulgt af en række drinks før forestillingen. Revyperler 2015 har følgende besætning, Max Hansen, Kasper Gattrup, Anne Karin Broberg og Christine Gaski. Kapelmester Stuart Goodstein. Der var rigtig mange kendte ansigter til denne premiere, som har modtaget meget fine anmeldelser i medierne. Det var også en fantastisk godt sammensat og humoristisk affærde vi oplevede. Efterfølgende var der nachspiel i restauranten med et overfådigt oste og frugtbord og mere vin. Liselotte sang her en række operaarier for publikum. Det blev også særdeles godt modtaget. En rigtig dejlig aften i Rødvig. 

Onsdag den 29. april 2015.

SLOTSKREDSMØDE NR. 14 I FREDERIKSBERG KIRKE.

De smukke rammer var Frederiksberg Kirke, da der i onsdags blev tænkt kreativt og kulturelt på slotskredsmødet, hvor blandt andet repræsentanter for kultur-, erhvervs- og uddannelseslivet havde sat hinanden stævne i godt selskab med politikere og kommunens embedsmænd.

Borgmester Jørgen Glenthøj bød velkommen.

»Slotskredsmødet er nummer 14 i rækket. Det er ikke kun sød musik, der opstår når mennesker mødes, det er også tolerance og livsglæde. Mødesteder og byrum er vigtige, når vi mødes på Frederiksberg,« lød det fra borgmesteren, før han gav ordet videre til provst Kirsten Jørgensen fra Frederiksberg Kirke. Hun ridsede dagens program op for deltagerne, men der blev også plads til to salmer og en bøn.

Fremtidens mødesteder

Kvinden, der holdt styr på tropperne, var journalist Pernille Stensgaard fra Weekendavisen, og det gjorde hun med et glimt i øjet.

»Man skal huske på, når man vader ind over bygrænsen, at Frederiksberg er en by i en by. Vi skal skabe gode mødesteder, og vi skal se om der ligger fede ideer og huske at tænke ud over vores egen matrikel,« fortalte hun og kiggede ud over forsamlingen.

Næste taler var by- og miljødirketør Ulrik Winge, som fortalte om byrum og udviklingen af mødesteder på Frederiksberg, før talestrømmen blev fortsat af Niels Bjørn, der er formand for den uafhængige tænketank Urban.

»Jeg synes, det er en sej måde at lave dialog ved at lave slotskredsmøde i en kirke. Vi skal tale om mødestedernes arkitektur, når man skaber gode mødesteder mange steder,« lød det fra Niels Bjørn, der hev flere historier frem fra sin hverdag og forklarede, hvad der skaber et godt byrum og hvad bestemt ikke gør.

Et eksempel på et forfejlet område er Ørestaden med dets mangel på fortid og al for mange vindblæste gange mellem bygningerne.

Tirsdag den 10. marts 2015.

BORGMESTER JØRGEN GLENTHØJ FYLDER 60.

Jeg og Liselotte deltog i en super reception og en rigtig god mulighed for at netværke. Flere hundrede gratulanter fra nær og fjern var mødt op på rådhuset og der blev holdt mange hyldesttaler. Liselotte sang "Happy birthsday fulgt op af arien "Viljalied".

Tirsdag den 10. marts 2015.

ÅBNING AF KUNSTMALEREN MATHILDE FENGERS UDSTILLING PÅ KØBENHAVNS RÅDHUS.

Deltog i Hjemmeværnets Fernisering af Mathilde Fenger 18 billeder om livet i Hjemmeværnet og det nationale beredskab. En række fine billeder fra engagementer i ind og udland.

På billedet fortæller Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary om et af billederne. (Foto: Ego)


Torsdag den 29. maj 2014

PORTRÆT AF KAPTAJN CHRISTIAN JØRGEN GRUNDT DAMHOLT OVERRAKT OG AFSLØRET I HØJSTRUP.

Kaptajn Christian Jørgen Grundt Damholt, ved Hjemmeværnet, blev på tragisk vis dræbt af en selvmordsbomber i Gereshk den 17. marts 2008.

Christian, som jeg kendte godt fra Hærens Officersskole igennem 3 år, var oprindelig garder fra hold NOV 94 og han forlod Den Kongelige Livgarde som sergent.
Efter hjemsendelsen tog han en civil uddannelse og han gik ind i hjemmeværnet, hvor han blev leder af en indsatsgruppe bestående af tidligere værnepligtige.
Efter endt civil uddannelse blev han af hjemmeværnet på Nordfyn tilbudt fast ansættelse med henblik på uddannelse som officer. Han kom på Hærens Officersskole i 2002 og tog afgangseksamen i maj 2005. Derefter forrettede han tjeneste som uddannelsesofficer ved Hjemmeværnet.
Hans blandede civile og militære bagrund gjorde ham optimalt egnet til jobbet som CIMIC officer i Afghanistan og han blev udsendt den 2. februar 2008.
Den 17. marts blev han dræbt af en selvmordsbombemand.

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler,  forespurgte mig i 2013 om jeg ville male et portræt af Christian. Dette portræt er nu blevet færdigt og afsløret på hans militære domicil i Højstrup uden for Odense. En smuk og solrig dag, der blev indledt med lægning af blomsterdekorationer ved hans mindeplade. Herefter talte Chefen for Hjemmeværnet foran det tildækkede maleri. Efter afsløringen af maleriet var der indbudt til et fint kaffetragtement. Ved ceremonien var Chrsitians familie og enke, bårehold, de nærmeste af hans medarbejdere og kammerater, Chefen for Hjemmeværnet og undertegnede repræsenteret.


Afsløringen af portrættet skete således på dagen, hvor Christian ville have fyldt 40 år.
     

Tirsdag den 16. juli 2013

EN AFTEN MED KUNSTNEREN THOR LINDENEG

Deltager i en aften med kunstneren Thor Lindeneg hos Mariann Willumsen.


Thor Lindeneg arbejder med ægget og rødderne som livets start.

Mandag den 1. juli 2013.
RUNDVISNING PÅ FREDENSBORG SLOT OG FROKOST I DET GRØNNE.

Er tilbage på Fredensborg Slot. Mariann Willumsen har lavet en tur til Fredensborg Slot med efterfølgende sejltur fra Skipperhuset ved Esrum Sø til Dronningens Bøge på den modsatte side. Her lavede selskabet frokost over grillen samtidig med at et lille medbragt jazzorkester musicerede lifligt til selskabet.

En fantastisk god og berigende tur. Jeg var glad for atter at besøge slottet,, som jeg har gået mange vagter på. Jeg måtte flere gange hjælpe den historiske guide på stedet. Bl. a. viste jeg selskabet på 28 rundt i de kongeliges private have.

Mariann Willumsen er tidligere restaurantchef (Restaurant Willumsen i Store Regnegade), men har i dag trukket sig tilbage for at lave kulturelle arrangementer for venner og bekendte.

Fredag den 31. maj 2013
MIN PENSION FRA FORSVARET.

Min sidste dag i de kaki, grønne, camouflerede, blå og røde samt sorte uniformer er oprandt efter 42 år og 8 måneder. Forsvaret skrev bl. a. således
her .
27.-29. maj 2013

PÅ KURSUS I FRESKO MALING.

Deltog på et FRESKO-kursus hos malermester Flemming Jensen. Flemming mestrer dette svære håndværk på ypperlig vis.
Hvad er freskomaling?

Læs mere om Freskomaling her.    

Flere producerer i dag transportable "freskoer" med både nye og gamle motiver.

Jeg valgte som motiv Maria Magdalene, som ses på billedet.

Se billeder fra kursus her.

7. november 2012

Et super foredrag med klang og stemmer - med Tonny Landy, Tove Hyldgaard og Carol Conrad.

Med titlen

"Fra blokvogn til den Kgl. Opera og deromkring",

blev det en rigtig fin oplevelse. Sammen med bestyrelsen for Opera Frederiksberg var jeg klar i Metronomen på Frederiksberg, o
nsdag den 7. november 2012, kl. 1930. Et veloplagt publikum, hyggede sig i den næsten dagligstueagtige stemning og fik fortællinger og sang fra et helt liv, som absolut ikke er slutt endnu. Vi indledte med "before" fødselsdagssang for Tove Hyldgaard, der fyldte rundt den 9. november.
Vi afsluttede aftenen på restaurant Fabiopå Falkoner Alle, med god rødvin og pølse og ostebord. Tonny Landy og Tove Hyldgaard deltog i nachspiel´et.

2. februar 2012
Oprettelse af foreningen OPERA FREDERIKSBERG.

Chefredaktør på Lokalavisen Frderiksberg og Valby, Michael Engelbrecht kontakter mig med henblik på at være med til at starte en forening om opera på Frederiksberg.

Ud tøven sagde jeg ja. Jeg har nu i en årrække gennemført planlægning, tilrettelæggelse og opsætningen af opera på bl. a. Rosenborg Eksercerplads 1990 og 1991 (Luciano Pavarotti) og Frederiksberg Slot med dets smukke kulisser.

Den stiftende generalforsamling blev gennemført i marts 2012.

Åbningskoncerten med  Frederiksberg Slots tilsagn bliver gennemført den 22 april 2012 kl. 1500 i Ridehuset på slottet.

4 Kongelige operasangere deltog og det blev en super oplevelse.


Læs mere her.
 
28. januar 2012

Specialrundviser

Er specialrundviser på Frederiksberg Slot.

Her et
link til en af disse.
     

16. januar 2012
Spøgelser og ånder på Frederiksberg Slot

Jeg deltager i TV-dokumentarudsendelsen om personer der går igen og ånder på Frederiksberg Slot. Udsendelsen er optaget i perioden december 2011 til februar 2012. Udsendelse er blevet sendt her i foråret 2013 på Kanal 5. Den genudsendes jævnligt.    
12. januar 2012
DELTAGELSE I ÅBNINGEN AF UDSTILLINGEN "REGENT I 40 ÅR".

Jeg deltog den 12. januar 2012, som Hærens Officersskoles repræsentant, i åbningen af udstillingen "REGENT I 40 ÅR" på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

En smuk og meget fint gennemført udstilling, hvor portrætter af Hendes Majestæt Dronningen var udstillet af vor tids ypperste portrætmalere.

Jeg har selv senere deltaget i en række  guidede rundvisninger.

Preben Hornungs fine værk af majestæten fra 1981 var placeret centralt i udstillingen.
Torsdag den 29. november 2011
REDNINGEN AF ET MALERI AF KONG CHRISTIAN X.

Et oliemaleri af Kong Christian X til hest på Amalienborg, er dukket op i Garderforeningen Københavns lagerrum på Høvelte kaserner. Efter flere års ophold i en fugtig kælder og ødelæggelse efter oversvømmelserne ved skybrudene i sommer, har jeg nu restaureret og konserveret maleriet, således at det står som nyt. Maleriet er nu ophængt i Garderforeningen Københavns lokaler på Livgardens Kaserne i København.
25. august 2010

RENTEGNINGEN AF GARDERFORENINGEN I KØBENHAVNS VÅBENSKJOLD.        

På Garderforeningen i Københavns ordinære generalforsamling den 23. marts 2010 blev det nye våbenskjold vist for forsamlingen både som guldbroderi og som tryk på papir. Broderiet er udført i samarbejde med TEAM-sport og TEXTIL-leverandøren i Holstebro.

Guldbroderiet blev for første gang anvendt offentligt den 25. august 2010 på foreningens 125 års jubilæumsdag. Det skete på Livgardens Kaserne i Gothersgade, hvor Garderforeningen ved en mindehøjtidelighed lagde krans ved Garderstatuen.

Se billeder af våbenskjoldet her.

16. april 2010
LYS PÅ FREDERIKSBERG SLOT

Fredag aften blev også en fantastisk oplevelsesrig og smuk aften i blandt mine aktiviter.
Her indviede Hærens Officersskole i samarbejde med Frederiksberg Fonden og Frederiksberg Kommune den nye natlige facadebelysning af Frederiksberg Slot, der udgør en af de første egentlige facadebelysninger af klassiske bygningsværker i København.
 

Hærens Officersskole  har med støtte fra en række institutioner, virksomheder og Frederiksberg Kommune udført  denne smukke forskønnelsen af det gamle renæssanceslot. En højnelse af Frederiksbergs bymiljø til glæde for kommunen og borgerne.      

Belysningen har det primære formål at skabe en fin, smuk og æstetisk fremhævelse af slottet efter mørkets frembrud og derved gøre det til et smukt vartegn i området. Facadebelysningen er udført fra 83 armaturer, der er nedfældet i terrænet omkring slottet. Det skal sikre en blændfri facadebelysning, der er i balance med omgivelserne, og som har gode lys/skygge virkninger.

I hovedporten, der vender ud mod Roskildevej, ophænges således 3 af mine klassiske lamper inden for den næste måned, når renoveringen af hovedporten er tilendebragt. De indbyggede paraboler i lampen er placeret således, at de næsten giver de samme lys- og skyggevirkninger, som de nedgravede spots fremkalder på slottets facade.


Udover Hærens Officersskole og Frederiksberg Fonden har Frederiksberg kommune medvirket til projektet ved at lade det indgå i kommunens belysningsplan. Derudover har Slots- og Ejendomsstyrelsen givet tilladelse til, at armaturerne kunne graves ned i styrelsens jord.

Læs Hærstaben artikel her .       

Se billede her. 

Torsdag den 16. april 2010.
Fra en skyfri himmel sendte solen sine første forårsvarme stråler ned over Hærens Officersskoles ansatte  lærere og kadetter, der sammen med Slesvigske Musikkorps var trådt til parade i den brolagte slotsgård på Frederiksberg Slot. Vi var samlet for at afdække to mindetavler til ære for officerskammerater, der var faldet i kamp i international tjeneste siden 1948.
 
Den ene tavle bærer navnene på de to faldne linjeofficerer, major Anders Johan Stæhr Storrud og kaptajn Christian Jørgen Grundt Damsholt, der begge så tragisk har måttet betale den ultimative pris i Helmand provinsen i Afghanistan. Den anden tavle viser et verdenskort - de 7  verdenskontinenter, hvor man kan se, hvor officererne er faldet.

Også for de pårørende
Ved siden af paraden stod pårørende til de faldne officerer samt indbudte gæster, der blandt andet omfattede chefen for hæren, generalmajor Niels Bundsgaard og chefen for hjemmeværnet, generalmajor Jan Norgaard. Chefen for Hærens Officersskole, oberst Eigil Schjønning havde kommandoen over paraden.

 - Officerskorpset er derude, og vi gør en forskel. Desværre har dette også betydet, at der er faldet to linjeofficerer i kamp for freden. Vi har derfor fundet det vigtigt, at vi netop på dette sted – Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot – mindes de linjeofficerer, der siden 1948 er faldet i kamp, sagde han.
 
Historiens vingesus
Derefter trak obersten pårørende, gæster og fanekommando med ind i slottets nyrenoverede mindehal. Her afdækkede to af mine officerskammerater til de to faldne mindetavlerne og to kadetter satte efterfølgende to smukke blomsterdekorationer i farverne creme og hvid. På dekorationerne sad to bånd, der bar teksten "Hærens Officersskole" . Ceremonien blev afsluttet med et minuts stilhed.

I forbindelse med forberedelserne til opsætningen af tavlerne er officersskolens mindehal blevet renoveret. Mindehallen rummer også to mindetavler over de faldne linjeofficerer fra Anden Verdenskrig”.

Mindehallen er det første rum, man kommer til, når man går ind af slottets hoveddør, og når man færdes i hallen tager man sin hue af og taler dæmpet i respekt for de faldne. På den måde er det synligt, at vi ærer vore faldne og det de stod for.

Opdateret den 25. juli 2010.

Onsdag den 21. juli 2010 klokken 10.21 slukkede et lys. Premierløjtnant og delingsfører for Charlie Kompagniets 3. deling Jonas Peter Pløger var på vej tilbage fra en patrulje nede i den grønne zone, da han ramte en IED og blev hårdt såret.

Efter hurtig og professionel behandling blev Jonas evakueret til felthospitalet i Camp Bastion, hvor han desværre efterfølgende blev erklæret død af sine sår.

Sikrede sine mænd
Da Jonas blev ramt af IED'en (En vejsidebombe, red.), var han som den sidste på vej op til resten af sin deling. Han var blevet tilbage for at sikre, at alle hans soldater kom sikkert ud af den Grønne Zone, hvor delingen netop var blevet beskudt med geværild. Dette var typisk for Jonas - førte altid fra front og satte altid sine soldaters sikkerhed foran sin egen.

Da den sidste gnist slukkede i Jonas, mistede vi alle en meget dygtig officer, en naturlig leder, en kammerat og et dejligt menneske.

Den 12. august 2010, blev hans navn i overværelse af hans familie, kompagniets ledelse og hans deling samt repræsentanter fra forsvaret afsløret på mindetavlen.Samme dag, torsdag d. 15. april 2010

EN NY LAMPE I MINDEHALLEN PÅ FREDERIKSBERG SLOT ER HÆNGT OP

Jeg er i dag stolt og beæret over at mit klassiske design af denne lampe til Frederiksberg Slot, har fået den modtagelse og den positive omtale som det har været tilfældet. Lamperne i forhallen blev officielt tændt i dag, i forbindelse at Chefen for Hærens Officersskole, oberst Eigil Schjønning foretog afdækningen af de to mindetavler, der bærer navne på to af mine officerskammerater, der er faldet i kamp i international tjeneste for Danmark. 

I Hærens Officersskoles gæstebog skrev Gørtler Per Satterup følgende:

Da der sattes lys på slottet
blev kaptajnen sat på jobbet
Han tegnede en lanterne,
som funkler som en stjerne

Gørtler & Metalsmeden
Per Satterup

Se her en video af fremstillingsprocessen.
 

7. april 2010
OPSÆTNING AF MINDETAVLER PÅ FREDERIKSBERG SLOT.

Designet og arbejdet er tilendebragt, og stenhugger Rudi Larsens medarbejdere opsætter de to mindetavler i forhallen på Frederiksberg Slot.
31. marts 2010
En lampe er blevet til.

Design og projektbeskrivelse af 6 lamper til Frederiksberg Slot.

En vinteraften sad jeg på mit hjørnekontor på slottet "Det store kabinet", bøjet over stakkene af mine sager. Det var blevet sent - udenfor havde mørket sænket sig helt - og de fleste lys på slottet var forlængst slukket. På kontoret var også halvmørkt - kun de små væglamper og skrivebordslapen kastede deres lysskær på de smukke paneler, dørstykkerne af Mandelberg og loftmaleriet "Gudinden Cares" af Benoire le Coffre. 

Her - i dette slot – har  mennesker levet og arbejdet i århundreder. Kunne væggene tale, var det værd at lytte. Det er
et bygningsværk med mange tråde til vort lands historie – til sejre, nederlag, svære forhandlinger og beslutninger. Ingen kan undgå at fornemme historien i dette slot. Når her er gæster, lyder det ofte til kommandanten, ”du har det smukkeste arbejdssted i landet”. Og det er rigtigt.

Med tiden og den historiske udvikling af dette smukke slot følger renoveringer, istandsættelser og restaureringer.
Og selv om Frederiksberg Slot fremstår som en lysene fakkel på toppen af Valby Bakke, så har slottet i sine hovedindgange mistet en smuk og klassisk belysning.

Jeg havde netop om formiddagen set et udkast til en lampe, som skulle fremstilles til slottet. Inderst inde fortalte mit hjerte mig, at det måske ikke lige var den lampetype, der var forventet til slottet og skulle være fremtidens belysningskilde i forhal som i portrummet på et slot fra 1703.

Selvom det daglige lysindfald giver et smukt spil i portrummet og forhallen, satte jeg mig ned og skitserede en lampe, der havde til formål i særlig høj grad  at fremhæve og understøtte æstetikken og tilgodese slottets alder og det smukke arkitektoniske udtryk i disse to rum.

Ved samarbejde med slottets bygningssagkyndige, samt ved Kulturarvsstyrelsen endelige godkendelse af lampen den 2. marts 2010, fik jeg lov til at designe og projektbeskrive denne
klassiske lampe, der i forhallen giver et harmonisk, æstetisk og klassisk lys, så der i en dæmpet belysning kan findes tid til refleksion over navnene på mindetavlerne, hvor vore faldne familiemedlemmer og kammerater fra 1939 og til idag mindes og til en stærkere belysning under vor de daglige gerninger på slottet skal udføres.

I hovedporten vil tre af disse lamper danne den fremtidige harmoniske og ensartede belysning til støtte for den
militær vagts løsning af sin opgave.

Lampen har fået navnet AAG-lampen. (Lampen fra Art and Gallery).

Lampen er udføres i mssing, der er patineret ned således at det fremstår som bronze. Det smukke gørtlerarbejde er udført af Gørtler Per Satterup Hansen og hans virksomhed Gørtler - og Metalsmeden i Farum.
23. marts 2010
Rentegning af heraldisk korrekt våbenskjold for Garderforeningen i København.

Siden medio december 2009 har jeg arbejdet på rentegningen af Garderforeningen i Københavns våbenskjold.  I forbindelse med garder-foreningens 125 jubilæum i august 2010, fandt foreningen ud af, at der skulle laves mechandise til arrangementet. Herunder broderi af foreningens logo.

Det viste sig imidlertid at dette logo, der var udført  i 1885 - 1886 ikke var heraldisk korrekt gengivet. Derfor fik jeg opgaven at rentegne et nyt, som ses her. Det blev indledningsvis godkendt i stregtegning i december 2009 og endelig forelagt bestyrelsen den 8. marts 2010.
  
 
26. september 1997
MODTAGELSE AF HÆDERSTEGN FOR GOD TJENESTE I HÆREN I 25 ÅR.

Ved en smuk højtidelighed den 26. september 1997 (CHR IX´s årsdag), modtog jeg 25. års tegnet for god tjenste i hæren (HTH). Oberst N.O. Jensen, der på dette tidspunkt var skolechef, overrakte hæderstegnet til mig i Marskalstuen på Frederiksberg Slot.

10. juni 1992
MIN DELTAGELSE I HENDES MAJESTÆT DRONINGENS OG PRINS HENRIKS SØLVBRYLLUP.

Hendes Majestæt Dronning Magrethe II og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik fejrer sølvbryllup i 1992. På dette tidspunkt var jeg adjudant for Chefen for Livgarden, oberst, kammerherre Niels Christian Eigtved og blev derfor involveret en hel del i forbindelse med Livgardens deltagelse og aktiviteter i festlighederne.

En af de sjove opgave herunder var at jeg skulle skrive forsiden til komponisten Fuzzy´s sølvbryllupsværk som blev opført i Riddersalen på Rosenborg af Livgardens Musikkorps.
28. januar 1992
GENERAL NORMAN SCHWARZKOPF BESØGER DANMARK OG SPISER MIDDAG PÅ LIVGARDENS KASERNE.

Den 28. januar 1992 besøgte general Norman Schwarzkopf Danmark, og deltog i den anledning i en særlig middag på Livgardens Kaserne. Forsvarets øverste ledelse samt en række virksomhedsledere fra vor største, deltog i middagen.

Besøget og middagen på Livgardens Kaserne var mit ansvar. Generalen blev modtaget af et mindre æreskommando, hvor kaptajn Søren Boye havde kommandoen.

Middagen blev indtaget i officersmessen og var en fantastisk oplevelse at planlægge, gennemføre og deltage i. Der blev udvekslet mange kloge ord under denne aften, som var overvåget af livgardens vagt på kasernen og rigspolitiet.
Foråret 1985

SANDHOLMLEJREN SOM MILITÆRT MINDE.  

Et forsvarsforlig havde i begyndelsen af 1980´erne fastlagt en sammenlægning af en række kaserner og regimenter. Efter næsten 40 år Sandholmlejren (1945-1985), skulle Den Kongelige Livgarde flyttes til Høvelte Kaserne.

Livgarden ønskede et minde fra den smukke lejr, hvor jeg selv tilbragte 15 år, med sig. Jeg blev af daværende Chef for Livgarden oberst, kammerherre J.A. Schouesboe adspurgt om jeg ville forevige nogle partier af lejren, som skulle hænges op i vort nye domicil i Høvelte.

Jeg fandt 3 motiver af lejren interessante - Lejrens bygning 20 med et hjørne af eksercerpladsen med geværstøtterne og skilderhuset, hvor vi har øvet mange 1.000 timers eksercits med garderne. Det andet billede skildrer udsigten fra officersmessens have imod vort nye tjenestested i Høvelte. Det sidste billede forestiller hovedindgangen til lejren med statuen af en feltsoldat. Den var jeg i 1977 som beskrevet nedenfor med til at udføre sammen med billedhuggeren Eric Erlandsen.

Disse tre billeder er udført i gouache og hænger idag i Den Kongelige Livgardes Officerskorps officersmesse.

1980 til 1993

PÅ VAGT FOR KONGEHUSET.

Indgået i Den Kongelige Livgardes Officerskorps i vagttjenesten ved de kongelige slotte og palæer på Amalienborg Slot, Fredensborg Slot, Christiansborg Slot og ved statsbesøg på Kronborg Slot og Frederiksborg Slot. Det blev i perioden til 890 blå og røde vagter, som hver beskriver sit minde og sin særlige historie.

Billedet til højre er taget i forbindelse med inspektionen af en vagtstyrke før afmarch til Amalienborg Slot. Jeg er ved at instruere en garder - eller var det en  "balle".


juni 1970

VINDER AF TEGNEKONKURRENCE PÅ KILDEGÅRD GYMNASIUM  

I foråret 1970 blev er på Kildegård Gymnasium gennemført en malerikonkurrence, idet skolens aula havde en 6 x 8 m vægflade i en lys grå farve. Opgaven var at male et farverigt og illustrerende billede. Jeg tog ideen op og lavede denne skitse i oliekridt, med titlen "En kutter på havet ved solopgang". Skitsen er udført på A4 groft papir.

Jeg vandt konkurrencen - og dermed også opgaven at fremstille maleriet i den ønskede størrelse for skolen - nemlig 2,40 m x 2,40 m. Det var en udfordring, da vores hjem i Overgaden Oven Vandet ikke rummede højder af den kaliber.

Jeg fik lov at låne loftet i Søkvæsthuset, der var vor nabo og udfærdigede det store maleri i olie til ophængning efter sommerferien i 1970.

Ud fra skolens og pressens udsagn var det et flot og farverigt skilleri på den golde væg. Maleriet fik lov til at hænge på skolen frem til 1992, hvorefter det blev overdraget til Handelshøjskolen i København.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.05 | 09:19

Tusind tak for de smukke ord. Vi synes selv det blev en super dag, med dejligt publikum, bobler og sol i den smukke have. Jeg sender et foto af jer på mail.

...
11.05 | 18:11

Tak for et fantastisk godt arrangement med sejlads i Frederik VIs fodspor, inkl. vidunderlig musik og opera. Det var pragtfuldt.
Hilsen Leif og syv venner.

...
22.04 | 15:37

Ingen kommer op på siden af Mozart - det skulle da lige være Abba!

...
15.03 | 21:31

I acquired this painting of a kitchen at a familiehave off Pile Allé at Frederiksberg Gardens in Taastrup (from Bruun Rasmusen in 2011). It's lovely!

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE